Mørk sjokolade ser – i motsetning til lys sjokolade – ut til å påvirke de cellene som bekler blodåreveggene på en positiv måte, i hvert fall i tre timer etter inntak.

– Dette skyldes sannsynligvis at antioksidantene i mørk sjokolade, men først og fremst kakaopulver, kan øke det snille HDL-kolesterolnivået med opptil 10 prosent. Det er likevel viktig å huske på at du bare får en helsemessige gevinst ved moderate mengder, og at sjokoladen bør inneholde mye kakaopulver, helst over 70 prosent, opplyser legemiddelprodusenten AstraZeneca.

Den nye studien ble presentert av greske forskere på en europeisk hjertekongress i München nylig.

Forsøkspersonene spiste en plate med mørk sjokolade og ble deretter undersøkt med ultralyd. Resultatene viste at mørk sjokolade så ut til å gjøre blodårene mer fleksible. Denne positive effekten varte i minst tre timer.

Det er også påvist at sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen, stoffer som gir oss følelse av velbehag og hjelper mot stress.

Men om den mørke sjokoladen også kan gi bedre helse på lengre sikt, gjenstår å se, advarer hjertespesialister.