KRISTIANSAND: Denne gjengen på rundt ti ungdommer gikk i går kveld ivrig til verks for å fjerne snøhaugen i nordre hjørnet utenfor domkirken. Ungdommene fra medielinjen på Tangen videregående hadde bevæpnet seg med både øks, snøskuffe og spader. Målet var å fjerne så mye av haugen som mulig.

– Det er flere grunner til at vi gjør dette. Det er en aksjon for å få ungdom ut og leke i snøen, og det er en protest mot denne typen agurknytt, kunne Jens Daniel Vinvand, en av elevene, fortelle fornøyd.

Konkurransen om hvor lenge snøhaugen blir liggende har vært populær, og over 700 har tippet når haugen ville smelte. I løpet av de timene ungdommene hakket i vei var det flere forbipasserende som kommenterte at det var usportslig og jukseri. Det er ikke ungdommene enige i.

– Det er ikke juks. Vi har ikke tippet. Og det er jo bra for den som har tippet 29. mars. Han eller hun kan jo like gjerne vinne, ler Mads Ljøstad Nilsen.

Elevene pønsket ut angrepet i løpet av skoledagen. Men det er noen handikap med å være ung demonstrant. De kunne ikke holde på lenger enn til siste buss gikk hjem rett rundt midnatt. Så kanskje er det litt snø igjen? Følg med i morgen.