FLEKKEFJORD: — Etterforskningen av den forsvunne tyskeren i Sirdal tar høyde for at det kan han skjedd noe kriminelt, sier politioverbetjent Øystein Grytten i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet antar at den 21 år gamle tyskeren som ble meldt savnet i Sirdal i Vest-Agder mandag formiddag, var alene da han forsvant.

Grytten bekrefter overfor Aftenbladet.no at politiet undersøker om det er DNA-spor og eventuelle fingeravtrykk på kniven. Ulike laboratorier er involvert i arbeidet, og Grytten regner med at de første svarene tidligst kommer fredag.

Har DNA-profilen

Eventuelle DNA-funn på kniven vil bli sammenlignet med DNA-profilen til den savnede tyskeren, som politiet allerede har sikret seg, skriver Aftenbladet.no

Grytten sier politiet ikke har grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt forut for eller i forbindelse med at mannen forsvant. Den 21 år gamle tyskeren forsvant mystisk etter en utforkjøring i Flekkefjord søndag. Politiet, Røde Kors og Sivilforsvarets innsatsgruppe fortsatte onsdag letingen etter den 21 år gamle mannen. Forsvinningen fortoner seg nå mer og mer som en gåte for politiet, som foreløpig ikke har noen indikasjoner på hvor mannen kan ha tatt veien.

— Vi holder alle muligheter åpne. Vi håper forsvinningen har en fornuftig forklaring, men vet foreløpig ikke hva som har skjedd, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Brunt hår og slank

Den tyske statsborgeren havnet søndag kveld i grøfta med bilen på fylkesvei 901 mellom Sira og Virak. Mannen har ikke gitt lyd fra seg siden utforkjøringen. Tirsdag kveld gikk politiet i Flekkefjord ut med flere detaljer om mannen i håp om at noen kan ha sett ham på strekningen mellom Sirnes og Tonstad i tidsrommet fra klokken 18 søndag kveld til klokken 11 mandag.

Den savnede er 180 centimeter høy, har kort brunt hår og slank kroppsbygning. Ved siste sikre observasjon var han iført en mørk blå fleecejakke med firmalogo, en rød genser med hvite symboler på brystet, blå dongeribukser og blå joggesko.

Bilen er en tyskregistrert rød Mitsubishi Carisma med registreringsnummer GU-ZA 80. Publikum som har informasjon om den savnede tyskeren bes ta kontakt med Flekkefjord politistasjon på 38 32 52 00. Fant eiendeler

Tirsdag formiddag ble et politihelikopter satt inn i letingen, samtidig med at nye mannskaper fra Røde Kors ble innkalt. I tillegg forsterket politiet den etterforskningsmessige delen. Venner og bekjente av mannen ble kontaktet, uten at de kunne gi noen oppklarende opplysninger.

— Vi undersøker alt vi kan av tenkelige muligheter. Vi holder også kontakt med familien hans i Tyskland, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon.

21-åringens bil ble funnet av forbipasserende i grøfta tre kilometer sør for Virak i 22-tiden søndag kveld. Politiet fikk imidlertid først melding om bilen klokken 12 mandag. Siden nøkkelen sto i tenningslåsen, og bileierens lommebok og telefon lå igjen i bilen, valgte politiet å slå full alarm.

— Funnet av eiendelene tyder på at bileieren selv har kjørt bilen. Vi prøvde å komme i kontakt med ham gjennom venner han bor sammen med i Rogaland. De hadde sist sett ham søndag kveld, opplyste operasjonsleder Jon Kvitne til fvn.no mandag.

Bilen hadde mindre skader, og ingen av dem politiet har snakket med skal ha sett at noen har satt den fra seg. Ifølge vennene skal 21-åringen ha dratt med bilen fra en adresse i Rogaland søndag.

De valgte mandag kveld å melde vennen savnet.

Utvider søket

— Vi holdt på med letingen til klokken 20 tirsdag kveld. I morgen kommer vi til å utvide søksområdet, sa operasjonsleder Jørgensen til fvn.no sent tirsdag kveld.

— Vurderer dere søk i Sirdalsvatnet?

— Foreløpig har vi ikke hatt dykkere ute. Vi har hatt strandsøk på hele vestsiden av vannet uten resultat. Men vi vil ta et eventuelt søk i vannet opp til vurdering i morgen, sier Jørgensen.

Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen på Sola deltok i leteaksjonen mandag ettermiddag. Det returnerte til Sola etter et resultatløst søk langs strandlinja ved Sirdalsvatnet.

Mannen har jobbet for et firma på Ålgård i Rogaland de siste to månedene.