MANDAL: Før jul i fjor grep samferdselsministeren inn i tolvte time og forhindret at Mandal og Evje trafikkstasjoner ble gjort om til kundesentre. Nå varsler Statens vegvesen igjen nedleggelse, melder NRK Sørlandet.

Stortinget har vedtatt at Statens vegvesen skal omorganiseres og effektiviseres. Tiltakene ble satt i verk i 2003, og målet var å slanke staben fra 5.000 til 4.000 ansatte og spare en halv milliard kroner. Økt bruk av internett, ambulerende sensorer og samarbeid med annen offentlig virksomhet skulle erstatte noen av trafikkstasjonene. Mandal og Evje var blant trafikkstasjonene som ble foreslått omgjort til kundesentre.

Den gang grep samferdselsministeren inn etter et stort lokalt press, og nedleggelsen ble forhindret. Vegvesenet lovet å ta saken opp til ny vurdering. Nå foreslås det igjen å redusere trafikkstasjonene på Evje og i Mandal til kundesentre, hvor det ikke lenger blir mulighet til å ta førerkort eller kontrollere tyngre kjøretøy. Også trafikkstasjonen i Flekkefjord berøres. Her kan man ikke lenger ta førerkort på lastebil og minibuss, skriver NRK Sørlandet.