VENNESLA: – De hadde andre ting å gjøre fikk jeg fortalt, og ville derfor ikke ta med den skadete. De ville ikke engang sjekke han. Vi synes det var rart at de ikke kunne ta han med, så lenge det ikke var noen andre i ambulansen, sier Carolina Carroza , som opplevde episoden som skremmende.

LES OGSÅ: Kan miste synet

Sammen med kjæresten og to venner skjøt Carroza opp raketter på nyttårsaften i Vennesla. Mens de var ved Mårveien dukket den skadete Jan Eivind Nevestad opp.

– Han var full av blod, og vi så at øyet var ødelagt. Da ambulansen kjørte måtte vi ringe AMK sentralen for å få en ny ambulanse. Det virket det ikke som de trodde på oss, siden det allerede hadde vært en ambulanse på stedet. Det føltes som om vi måtte trygle for å få en ny ambulanse, sier hun.

Ti minutter senere kom en ny ambulanse. Carroza forteller at de tenkte på å få Nevestad til sykehus så fort som mulig, med tanke på redde øyet hans.

– Det var også en nabo som kom ned mens den første ambulansen var her. Han ble skikkelig forbannet da de ikke ville ta han med, og ville sende mannen i taxi til sykehuset, sier hun.

Ambulansetjenesten i Vest-Agder avviser kritikken, og mener de gjorde den jobben de skulle.

– Ambulansen som ble stoppet skulle hente en annen person som var skadet i området, men fant ikke frem umiddelbart, sier Helge Abrahamsen, seksjonsleder i ambulansetjenesten.

– Ambulansepersonellet meldte fra om ulykken og sendte en ny ambulanse som kom bare noen minutter senere, sier Abrahamsen.