KRISTIANSAND: Kvinnen (38) skulle nyte en soltime ved Sun City Solstudio lørdag kveld, men halvnaken oppdaget hun at en mann forsøkte å filme henne over veggen fra nabobåsen.

Med et videokamera «kamuflert» i en sort strømpe klarte mannen å storme ut fra solstudioet. Foreløpig er kameraet politiets viktigste holdepunkt. Så langt har etterforskerne ikke andre spor å gå etter.

Kameraet undersøkes

Kvinnens ektemann ville ikke ha filmen på avveie, og stormet etter mannen i bare trusa. Om lag 40 meter unna ble mannen innhentet og lagt i bakken. Snikfilmeren stakk av, men kameraet ble senere overlevert politiet.

— Vi foretar tekniske undersøkelser av kameraet, men har ikke gått gjennom innholdet ennå. Vi håper at vi kan finne ut noe mer om vedkommende der, sier etterforskningsleder Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon til fvn.no.

Ved krimteknisk avdeling får fvn.no opplyst at man har funnet et fingeravtrykk på kameraet, men verken lengde på filmen eller innholdet er undersøkt.

— Kameraet var litt ødelagt, så vi måtte bruke tid på å få ut kassetten på en ordentlig måte, sier krimtekniker Thor Hardeland.

Ikke overvåkning

I går satte etterforskerne sin lit til at overvåkningskameraene utenfor båsene i solstudioet skulle gi dem mer informasjon å gå etter. Det viste seg at det ikke var noen overvåkning på stedet.

— Kameraene var ikke i funksjon, så det hjalp oss ikke noe, sier Skarpeid.

Politiet har gått ut med følgende signalement på snikfilmeren:

  • Om lag 175 centimeter høy.

  • Om lag 40 år.

  • Mørkt, muligens litt grått hår.

  • Normal kroppsbygning.

  • Sort skjorte med hvite striper. Mørke bukser.

  • Muligens utenlandsk opprinnelse.

Foreløpig er det ikke kommet inn noen tips fra folk som kan ha sett mannen i området.

— Det var ingen andre i båsene på solstudioet etter hva vi har registrert. Men hvis det var noen der, ønsker vi kontakt med dem, sier etterforskningslederen.