KRISTIANSAND: Kraftsalven fra advokaten som i sin tid forsvarte historiske Katrine Bråtane fra Risør, kommer etter at If Skadeforsikring på nytt har gått på et knusende nederlag i en erstatningssak.

I 2002 ble 26 år gamle Frode Loland fra Spangereid utsatt for alvorlig motorsykkelulykke som gjorde ham lam og 96 prosent ufør. Etterpå kvitterte If ut 2,9 millioner kroner i erstatning og sa at Loland måtte gå til retten hvis han ville forsøke å få ut mer.

Vant

I forgårs vant Lundin og Frode Loland på nesten alle punkter i Kristiansand tingrett. Retten hever erstatningsbeløpet med 4,8 millioner kroner fra 2,9 til 7,7 millioner kroner, bare noen hundre tusen under kravet.

— Dette viser igjen at If ikke tar inn over seg erstatningsnivået rettspraksis har satt opp om at også fremtidig inntektstap og fremtidige utgifter til pleie, bolig og så videre skal erstattes. De forsøker seg om igjen og om igjen, sier Lundin, som altså endret rettspraksis da han til slutt vant Bråtane-saken i Høyesterett i 2001. Avviser

If Skadeforsikrings advokat, Jørgen Svartebekk, vil ikke kommentere dommen, fordi han ikke har lest den ennå.

— Men påstander om at If bevisst spekulerer i lave erstatninger er helt feil - og det tar jeg kraftig avstand fra, sier han.

En del av konflikten i Frode Loland-saken har dreid seg om rett til fremtidig bolig og kostnader foreldrene har hatt ved at de måtte bygge om sin bolig for å huse Loland. Frode Loland selv ønsker ikke å kommentere saken.