KRISTIANSAND: — Alt jeg tjente spilte jeg vekk på spilleautomater. Jeg lånte penger av en som presset meg til å bringe narkotika fra Kristiansand til Stavanger. Det var galskap, forklarte en 44-åring fra Stavanger i Kristiansand tingrett i torsdag.

De andre to som sto tiltalt i saken (en 36-åring og 29-åring) er fra Kristiansand og har bodd i byen siden de kom til landet som båtflyktninger.

De tre ble avslørt av politiet ved telefonavlytting under opprulling av en omfattende amfetaminsmugling fra Litauen til Sørlandet. Grossisten skal være en mann (22) av kosovoalbansk opprinnelse, bosatt i Kristiansand. Totalt 160 personer på Agder har vært pågrepet i denne store saken.

De tre med vietnamesiske aner er tiltalt for sammen å ha kjøpt og fraktet en kilo amfetamin fra 22-åringen. De to eldste er også tiltalt for kjøp av nok en kilo.

Den 44 år gamle firebarnsfaren har lagt alle kort på bordet og erkjent å ha kjøpt amfetamin til 65.000 kroner kiloet. Han fikk et halvt kilo overlevert i Arendal-området. I går ble straffepåstanden for ham satt til fengsel i to år og seks måneder, inkludert strafferabatt.

36-åringen som kjørte ham til mottaksstedet nektet i retten for kjennskap til de 1,5 kiloene amfetamin, til tross for at han i et politiavhør har erkjent straffskyld. Straffepåstanden på ham ble to år og ni måneders fengsel.

29-åringen fikk den strengeste straffepåstanden i går, med fire års fengsel. Det var for å ha oppbevart og fraktet én kilo til Stavanger. I tillegg fant politiet 2,5 kilo amfetamin hjemme hos ham under ransaking. Dette var amfetamin han hadde fått fra en leverandør i Oslo.

29-åringen har erkjent alt og sa i retten at han er forberedt på en lang fengselsstraff.

SVEIN VERSLAND