KRISTIANSAND: Den lille krabaten veide 4530 gram og var 54 centimeter lang da han ble født. En solid plugg med andre ord.

— Dette er familierekord i lengde! sier mamma Lene Bostad.

Gutten er parets fjerde barn. Fra før har de Ingvild (17), Erlend (9) og Sigurd (7). De to hadde aldri drømt om at nettopp deres barn skulle bli den førstefødte på Sørlandet Sykehus i 2006. — Vi hadde termin 22. desember, og var temmelig lei av å vente nå. Den største gutten kom seks dager på overtid og den neste kom to dager over, så vi hadde vel egentlig forventet at tredjemann ville komme nokså på tida, forklarer de to.

Men dagene gikk, og midt under nyttårsfesten med familien lørdag kveld startet veene. Da var det bare å forlate festen og kjøre til sykehuset mens nyttårsrakettene brakte. Når fødselen først var i gang gikk det radig unna.

— Jeg rakk akkurat å fyre av en kjemperakett før vi dro til sykehuset halv ett og ta ei enslig nyttårspils her før pressriene startet, flirer pappa Ole Dag Kvamme.

De to var eneste par på fødeavdelingen nyttårskvelden, og fikk dermed hele lokalet og alle de ansatte for seg selv.

— Det var skikkelig julestemning her når vi kom. Julepynten var på plass, og det var like før det var taffelmusikk og levende lys også, sier Kvamme.

— Fødselen gikk veldig rolig og greit for seg og vi fikk kjempegod oppfølging, sier Lene.