KRISTIANSAND: — I denne forbindelse bes politimesteren opplyse om noen av advokatene/advokatfullmektigene i Advokatfirmaet Sylte omfattes av den gruppe advokater det siktes til, krever daglig leder Olav Sylte i Advokatfirmaet Sylte.

Hvis ikke politimesteren gjør det varsler Sylte i brevet at det vil bli inngitt søksmål til Kristiansand tingett med krav om " dementering av den falskelige opplysningen".

Det Sylte reagere på er at politimester Bjørn Hareide i Fædrelandsvennen i midten av januar gikk ut og anklaget advokater i Kristiansand for og konsekvent oppfordre sine klienter til å ikke forklare seg for politiet.

— Politimesteren ga uttrykk for den erfaring at en del forsvarsadvokater i alt for stor grad gir klienten det råd at de ikke skal forklare seg for politiet, i alle fall ikke før politiet har lagt frem alt vi har av bevis. Hensikten med å ta dette opp på pressekonferansen, var å sette fokus på problemstillingen. I denne sammenheng er navn på advokater uten interesse, skriver Bjørn Hareide i sitt svar til Sylte.

Dermed vil ikke politimesteren oppgi hvilke advokater han siktet til da han framsatte anklagende i intervju med Fædrelandsvennen.

I et nytt svarbrev fra Advokatfirmaet Sylte krever Olav Sylte på ny svar om hans advokater er blant dem politimesteren mistenker for å fraråde klienter å snakke med politiet.

— Dersom jeg ikke mottar skriftlig svar på spørsmålet i løpet av inneværende uke vil jeg se meg nødt til å igangsette en rettslig prosess for å avklare situasjonen, skriver Sylte.

På dette brevet svarer politimesteren følgende:

— Jeg forstår ikke helt hva advokaten ønsker å oppnå med søksmål mot meg i anledning av at jeg ikke vil si mer enn hva jeg har sagt, skriver Bjørn Hareide.