LILLESAND :– For oss dørvakter vil det være nyttig å lære mer om lover og regler, og hvilke muligheter vi har når det oppstår problemer, sier Frode Sivertsen, dørvakt på Sjøbua.

Lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, vil sende byens dørverter på kurs for å få et godkjenningsbevis.

– Det er et klart ønske vi i politiet har. Vi vil ha møter i oktober med representanter fra restaurantnæringen, og ønsker tilbakemelding fra disse, sier Nygård.

Småprate

Frode Sivertsen har fått flere slag i ansiktet og mye kjeft, i løpet av de snart tre årene han har stått i døren på Sjøbua.

– En må bare stå og ta imot, og la det prelle av. Veldig mange er tøffe i ordspråket, men de gjør som regel ikke noe, sier Sivertsen, som er én av tre dørverter på Sjøbua.

33-åringen har fått erfare at det stort sett hjelper å småprate med vanskelige gjester. Bedriften har nulltoleranse – alt anmeldes.

– Det er viktig å sette en standard. Det skaper en trygghet for gjestene og er en advarsel for dem som er ute etter bråk. Jeg har anmeldt forhold fire-fem ganger, og det har stort sett dreid seg om slag, forteller Frode Sivertsen.

DIALOG. Dørverten er opptatt av å ha en god dialog med politiet, og skulle ønske politiet kunne være mer synlig i bybildet.

– Det kan gå en hel helg uten at en ser en politibil på Havnetomta. Samtidig er mange i politiet flinke til å komme innom og høre hvordan det går, sier Sivertsen, som håper et kurs vil gi et tettere samarbeid mellom utestedene og politiet.

– Jeg var litt usikker på dørvaktyrket. Det er en utsatt bransje, men jeg trives godt i jobben, sier Frode Sivertsen, som også er sikkerhetskontrollør på Kjevik.

Fornuftig

Eier av Sjøbua, Rune Blix, og eier av Restaurant Beddingen, Roger Heimdal, ser på kursing av dørverter som et fornuftig forslag.

– Det er positivt, og vi er interessert i en dialog med politiet. Et problem for oss er politiets tilstedeværelse. Er det bråk og behov for patruljen, kan det gå en halv time til tre kvarter før politiet kommer, men det er blitt bedre i sommer, sier Rune Blix.

merete.moen@fvn.no – 38 11 35 74