ARENDAL/GRIMSTAD: Mattilsynet er skuffet over å ha avdekket kritikkverdige forhold ved 21 av hamburgerkjeden McDonald’s 67 restauranter i Norge. En McDonald's-restaurant i Arendal og en i Grimstad er blant restaurantene som står på fy-lista til Mattilsynet.

Det er P4 som meldte dette mandag. Blant de kritikkverdige forholdene som er funnet på en av restaurantene i Aust-Agder, var for lav temperatur i oppvaskmaskinen, samt at hamburgerkjøtt i en fryser ble oppbevart i restaurantkjedens bæreposer.

De to restaurantene i Kristiansand, henholdsvis i Markens gate og på Sørlandssenteret, står ikke på mattilsynets liste.

Noen av eksemplene Mattilsynet trekker fram, er skylling av tomater i håndvasken, bruk av gammel frityrolje, for høyt innhold av bakterier i isbiter og milkshake, oppbevaring av brød i møkkete transportkasser og at salt til pommes frites står utildekket sammen med oppvaskpulver. Skitt, mugg og sopp er også blitt avdekket.

— Dette tar vi svært alvorlig, og det viser at vi må jobbe mye hardere med rutiner og holdninger i restaurantene lokalt, sier Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge, til Fvn.no.

– Det er klart vi er skuffet over at det er avdekket avvik. En del går på renhold, og vi er opptatt av renhold som kan ha betydning for maten, håndvask og flater som kommer direkte i kontakt med mat. Det er en del påpekninger av dårlig renhold i forbindelse med det, og det er vi skuffet over, sier avdelingsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet til P4. — Vi er allerede i gang med revisjon av renholdet i restaurantene, men vil forsterke innsatsen etter mattilsynets pålegg om økt tilsyn og kontroll av rutiner, sier Brusletto.