KRISTIANSAND: — Kronprinstomta er veldig nær, så vi lurte på å ha et par grillpartyer med naboene før vi solgte, men bestemte oss for at vi fikk overlate det til andre, sier selger Knut Nilsen i byggefirmaet Skarpeid & Nilsen AS spøkefullt.

De kjøpte eiendommen for om lag et år siden, før det ble kjent at NRK-tomta på Naudetangen på Flekkerøya kunne få kongelige eiere.

— Det er fullt mulig å se over til NRK-tomta, spesielt fra holmen, men vi ønsker selv kongefamilien til øya, og ønsker ikke å stikke noen kjepper i hjulene for dem, sier han.

Han tror imidlertid ikke det er det spesielle naboforholdet som er avgjørende for prisen, men beliggenheten i seg selv.

— Men det kan være noen synes det er hyggelig, og det er dessuten mulig området generelt blir mer skjermet og gjennomgangstrafikken noe begrenset, sier han.

Kan doble verdi

Eiendommen er på 5,8 mål og ligger i et uregulert område som omfattes av kommunens LNF-område (Landbruk, Natur og Friluftsområde), og det er derfor strenge restriksjoner på all byggevirksomhet. Ett mål av tomta er dessuten festet bort til en annen hytteeier.

Hytta har i dag 45 kvadratmeter boligareal og er bygget i 1976. Den har en enkel standard, uten innlagt strøm og vann.

— Vi har jobbet i et år for å få godkjent en erstatningshytte og brygge på tomta, sier Nilsen.

Nå har både kommunestyret og byutviklingsstyret godkjent et nybygg i to etasjer med om lag 180 kvadratmeter boligareal, og en ny brygge. Godkjenningen ble imidlertid påklaget av Fylkesmannens miljøvernavdeling, og saken er for øyeblikket til endelig behandling hos Fylkesmannen i Rogaland, fordi Fylkesmannen i Vest-Agder er inhabil.

Dersom utbyggingen går igjennom, vil en utbygger trolig kunne doble verdien på eiendommen.

  • Vi holder for øyeblikket på med andre prosjekter og ønsker å frigjøre kapital. Dette er ikke noe vi absolutt må selge, så bud under prisantydning er uaktuelt, sier Nilsen.

Skarpeid & Nilsen vil nå ha eiendommen ute for salg et par uker for å se an markedet.

Selge eller bygge selv

— Om det er liten respons, vil vi bygge ut selv før vi selger, og da vil det bli snakk om en helt annen pris, sier han.

Det har vært visning på eiendommen en gang allerede, og da var både privatpersoner og utbyggere representert.

— Flere interessenter har meldt seg, og vi har uansett en visning til, forteller megler Marius Linge ved Notar Eiendom Kristiansand AS.

Slottet: Ingen kommentar

Foreløpig har ingen lagt inn noe konkret bud på eiendommen.

Ifølge Linge har verken kongehuset, Se og Hør, eller andre medier foreløpig tatt kontakt som interessenter i forbindelse med salget av eiendommen.

Slottet vil ikke si om de kunne være interessert i tomta.

— Det har jeg ingen kommentar til, sier informasjonssjef Astrid Versto ved Slottet.