29. juni i sommer låste den ansatte mannen porten ved gjenvinningsstasjonen da han skulle stenge for dagen og dra på sommerferie. Da så han at to personer var i ferd med å bryte seg inn på området.

De to hadde en bil med søppel med seg.

— Helt vilt

  • En kollega spurte om jeg kunne gå bort og prate med den ene. Han sparket i bildøra og ba meg dra en viss plass. Mens jeg pratet med den ene, ble jeg slått ned av den andre. Det var helt vilt, sier mannen, som ikke vil stå frem med navn, til fvn.no.

Mannen ble regelrett banket opp. I tiltalebeslutningen fra Agder politidistrikt mot den ene av søppelkasterne, står det at den gjenvinningsansatte ble slått med knyttet hånd i hodet, samt slått og sparket gjentatte ganger i kroppen mens han lå på bakken.

- Det var bare en lykke at jeg ikke var alene. Kollegaen min fikk hauset det ned. Ellers vet jeg ikke hvordan det hadde gått, sier mannen.

Overfallet førte til at han fikk hjernerystelse, knakk en tann og fikk skader på en annen. Ifølge ham selv kom tannlegeregningen på 20.000 kroner. Mannen var sykemeldt i 14 dager.

- Truet ukentlig

Ifølge offeret er det ikke første gangen han har hatt problemer med folk som ikke har respekt for stengetidene.

— De behandler oss som aper. Vi blir truet omtrent ukentlig, sier mannen, som mener det er utlendinger som utgjør de største problemene.

— De forstår ikke helt hvordan det fungerer med åpningstider her.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med den 38 år gamle mannen som er tiltalt for overfallet.