LILLESAND: — Valpene er i kjempeform! konstaterer dyrlege Magne Aartun begeistret etter at de tre dachsene i går kom til helsekontroll.

Tre syv uker gamle dachsvalper kravler opplagte på dyrlegebenken til ære for fotografen.

For drøyt syv uker siden ventet hundeeier Henk de Groot på fostervannet 8. oktober, da den drektige tispa «Be Flashing» (9) plutselig falt livløs om mens blod rant ut av munn og nese.

Så håpløst ut

Da Henk hastet inn på dyreklinikken med den døde hunden få minutter etter, trodde ikke verken han eller Aartun på noen lykkelig utgang. Dyrlegen la den døde tispa på benken, gjøv løs med kniven og snittet opp magen. Og fant fire helt livløse valper.

— Det så helt håpløst ut, minnes Henk.

Men etter en god omgang med frottéhåndkleet kviknet de til, en etter en.

  • Hele 50 ringte etter at reportasjen med bønn om surrogatmor kom på trykk i Fædrelandsvennen, forteller Henk og sender varme tanker til alle.

Dachstispa «Frøya» fra Grimstad med innbilt svangerskap kom raskt til. Men hun hadde ikke melk i starten, så hadde det ikke vært for en bassettispe som nettopp hadde hatt valper selv, hadde det sett mørkt ut, mener hundeeieren.

Den ene valpen døde etter halvannen uke, men de tre andre har vokst og vokst og er imponerende store og i flott form. Etter hvert fikk Frøya melken tilbake, og har ammet valpene inntil nylig.

Arr etter kniven

  • Jeg har holdt på med dette i 22 år, men har aldri opplevd lignende, fastslår dyrlegen, mens han viser fram et arr den ene valpen har på ryggen:

— Det er etter kniven under det superhurtige keisersnittet, forklarer han.

Nå skal mirakelvalpene få nye hjem. Alle er solgt etter henvendelser fra hundeglade som har lest om dem i avisen. Søndag kommer tre delegasjoner fra Kristiansand for å hente hver sin.

  • Men skal du ikke beholde en selv?

  • Jeg får ikke lov av kona, gliser Henk. Han har tross alt tre jakthunder hjemme fra før.