KONGSBERG: Vennegjengen på fem, alle fra Tonstad i Sirdal, var i natt på vei til et motocrosstevne på Rudskogen i Østfold. På E 134 ved Kongsberg stoppet ungdommene, en kvinne og fire menn, på en rasteplass. To av dem kjørte deretter en liten tur tilbake mot Notodden, før de snudde og kom tilbake.

— Da de kjørte inn på rasteplassen igjen, greide de ikke å stoppe og kolliderte med den andre bilen og havnet deretter på taket, opplyser operasjonsleder Marianne Mørch ved Søndre Buskerud politidistrikt til Laagendalsposten.

- Hadde flaks

Hun konstaterer at bare flaks gjorde at ingen kom fysisk til skade i ulykken. Det skal ha vært rundt 100 meter lange skrensespor på ulykkesstedet.

— Bilen som havnet på taket ble liggende og vippe 10 centimeter fra et 15 meter høyt stup, sier Mørch.

Den dramatiske bilvelten skal ha gjort inntrykk på polititjenestemennene som kom til stedet.

— De har hatt en god porsjon flaks. Vi har sett biler som har hatt langt mindre skader, hvor personene er blitt alvorlig skadet, for å si det sånn, erkjenner operasjonsleder Rune Hunshamar overfor fvn.no.

Siktet for promillekjøring

Kvinnen i reisefølget stod på rasteplassen da ulykken skjedde, mens to menn satt i hver sin bil, henholdsvis en Volvo og en Opel. Bilen som ble påkjørt, skal ha stått stille på rasteplassen.

De to mennene som satt i bilen som gikk rundt, greide å komme seg ut av bilen ved egen hjelp. Føreren av denne bilen, en 19-åring, er nå siktet for promillekjøring. Han ble tatt med til legevakten i Kongsberg for å avlegge blodprøve.

— Han vil bli avhørt så fort vi har fått resultatene fra blodprøven, sier Hunshamar.

Politiet har også beslaglagt mannens førerkort. De fire andre personene i vennegjengen var to 18-åringer, en 19-åring og en 20-åring. Føreren av Opelen er ikke mistenkt for promillekjøring.

Politiet fikk melding om ulykken fra en forbipasserende trailersjåfør. Ulykken skjedde i 04.15-tiden.