KRISTIANSAND: — Den skolebygningen min datter skal inn i, der er det fukt, mugg og rottefrykt. Da tenker jeg at dette er ikke aktuelt. Dette må jeg vite mer om, sier Sissel Måge Aunevik til fvn.no.

I dag holder hun og flere andre foreldre ungene sine hjemme fra Sjøstrand skole etter å ha lest dagens oppslag i Fædrelandsvennen om skolebrakkenens inneklima og tekniske stand.

— Jeg våknet opp i dag og ser hovedoppslaget og tenker hvem har ansvaret for hva her? Jeg skal altså sende min jente som går i andre klasse på en skole som jeg vet har en reel helsfare.

Det nekter hun å gjøre og peker på at flere har et ansvar.

— Skolen har ansvar for å si ifra og trekke noen grenser.

Hun forteller at hun har skolens støtte når hun i dag holder ungene hjemme fra skolen. Hun har også full tilitt til skolens håndtering av saken.

Vil engasjere seg videre

Aunevik vil nå sammen med flere andre foreldre engasjere seg videre i skolesaken.

— Vi ønsker å henvende oss til de styreorganene som har myndighet og midler til å gjøre noe med dette og legger raskt til:

— De politikerne som kan gjøre noe med dette, de får min stemme.

Hun innser at Sjøstrand skole ikke er alene om å ha dette problemet og ønsker et samarbeid skolene i mellom for å få bukt med problemet.

  • Dette er en spontanreaksjon fra vår side. Vi vil henvende oss til de styrende organene som finnes, og håper på et samarbeid skolene i mellom, sier Aunevik til fvn.no.

Vil ha en forsikring på at miljøet ikke er skadelig Og hun har tro på at foreldrene nå kan lykkes og bli hørt.

— Vi har tro på at ting nytter.

Og Aunevik har ingen betenkeligheter med å holde datteren hennes hjemme fra skolen over lengre tid hvis det må til.

— Jeg vil ha en forsikring om at miljøet ikke er skadelig, sier Aunevik og krever at barnas skolesituasjon tas på alvor.

— Jeg tenker at noen må ta det ansvaret som de har. Barn har rettigheter, og de må tas på alvor.

— Det organet som har ansvaret for at miljøet er sunt og godt rundt barn, må ta det ansvaret og de må ta det med en gang, er Auneviks soleklare oppfordring.