KRISTIANSAND: — Vi hører jo om noe og har et inntrykk av at det er en del ulovlige dyr i byen, sier daglig leder Bjørn Dalsbø i dyrebutikken Dyrehaven til fvn.no.

Han selger i likhet med flere dyrebutikker i Kristiansand, frosne muselik. Noe som skal være populært slangefór.

— Vi selger ikke veldig mye av dette, men noe går det, sier Dalsbø.

Falck melder om økning

Ole Petter Hermansen i Falck måtte i går trekke en halvannen meter lang pytonslange ut av toalettet til Bente Mørch i Kristiansand. Hun fikk sjokk da det plutselig lå en pytonslange i toalettet. Ifølge politiet har slangen sannsynligvis kommet dit gjennom kloakksystemet. Se bildeserie av slangen her.

Men det er langt fra første gangen Hermansen har rykket ut for å tå hånd om ulovlige dyr.

— Det virker som om det har vært en økning bare de siste to årene, sier Hermansen til fvn.no.

Tidligere i høst dukket det opp en øgle i en barnehage på Lund, i juni spaserte en 23-åring rundt med en pyton rundt halsen i Kristiansand (Se video) og i Mars ble to pytonslanger i Lyngdal beslaglagt av politiet.

Papegøyer, skilpadder og øgler

Helge Breilid, kontorsjef for Tollvesenet region Sør, kan fortelle at det stoppes alt mulig rart av ulovlige dyr i tollen i Kristiansand.

— Vi har stoppet papegøyer, skilpadder, firfirsler og øgler. Men det skjer ikke så ofte. De som smugler dyr inn i landet, gjør det nok stort sett over svenskegrensa, sier Breilid, som selv husker en episode med ulovlig dyr spesielt godt.

— For noen år siden stoppet vi en mann i en bil. Da vi skulle se nærmere på bagen i bilen, fikk vi litt av et sjokk. I det vi satte bagen ned på bakken, begynte den å bevege seg bortover. Vi fryktet det kunne være en slange, eller det som verre er. Men da vi til slutt åpnet bagen, viste det seg at den inneholdt mange hundre små skilpadder. Det var med andre ord ikke så mye å være redd for, sier en lattermild Breilid.

Nettleser fikk slangesjokk

Så vidt Fædrelandsvennen kjenner til, har ikke de ulovlige dyrene skadet noen. Men en nettleser med slangefobi fikk seg et realt slangesjokk da hun klikket seg inn på fvn.no i sommer.