OSLO: — Vi fikk presentert hvordan Politiets sikkerhetstjeneste vurderer sikkerheten for kronprinsparet, og nå skal vi diskutere videre hvordan vi eventuelt kan gå videre med hytteplanene, sier Skisland til fvn.no.

Rapporten fra PST er så hemmelig at Skisland måtte levere den tilbake før han dro fra møtet. Han vil ikke si noe om innholdet, men hel eller delvis inngjerding av eiendommen på Naudetangen er en av problemstillingene.

— Ja, det er en del av dette, og det er klart ulike hensyn går mot hverandre her, for eksempel sikkerheten kontra allmennhetens rettigheter i strandsonen, sier Skisland.

Skisland og Maria Kielland Krag fra teknisk etat representerte kommunen i møte med kronprinsparets stabssjef Gry Mølleskog.

Partene skal møtes igjen tirsdag for å se om de kommer videre i planleggingen av kongelig landsted på Flekkerøy i Kristiansand.

— Skisland avviser at han på noen måte binder opp den politiske debatten ved å ha møter på Slottet om kronprinsparets planer. I forhold til ordinær saksbehandling er det uvanlig at ordføreren representerer kommunen i møte med en utbygger.

— Jeg gjør ingen avklaringer. Disse møtene handler om det er grunnlag eller ikke for å gå videre med prosessen. Går vi videre, blir det en helt vanlig politisk behandling av sakene etter hvert, sier Skisland.

Det er snart ett år siden kronprinsparet ytret ønske om å overta NRKs sendeanlegg som landsted. Ønsket førte til at kommunen kjøpte den 42 dekar store strandeiendommen for 2,2 millioner kroner av NRK. Cirka 32 mål skal legges ut som friområde, mens om lag ti mål er aktuelt som hyttetomt.