Se oversikten over ølprisene på hele Agder her.

KRISTIANSAND: På 22 av de 36 serveringsstedene som Fædrelandsvennen har sjekket i Kristiansand, Lillesand, Mandal, Evje, Grimstad og Arendal, er literprisen på utepilsen over 120 kroner. Arendal kommer best ut av undersøkelsen med utepils under 120 kroner literen fire steder. Evje har heller ikke avskrekkende ølpriser.

Øl og opplevelse

Kristiansand kommer dårligst ut med nærmere 60 kroner for ølen på mange restauranter: både Hartmanns brygge, restauranten Smørøyet, Pieder Ro og Bølgen og Moi tar nærmere 60 kroner for fire desiliter med edle øldråper.

Tross noen stive priser: Kristiansand kan imidlertid også skilte med den aller billigste utepilsen, dog er heller ikke den så veldig billig: Møllepuben kan skilte med en literpris på så vidt under 100 kroner med 49 kroner for halvliteren.

— Vi selger mer enn bare en øl, vi selger en hel opplevelse, sier daglig leder ved Hartmanns brygge, Gorm Christoffersen.

Han synes ikke 59 kroner for 0,4 liter øl er så dyrt når man får live musikk og fin beliggenhet med på kjøpet. I tillegg kan han opplyse om at Hartmanns ikke har noen problemer med å trekke gjester, tross den noe stive ølprisen.

Stedet viktigst

— Hvis man bare er ute etter billig øl kan man like gjerne kjøpe den på Rema 1000 og drikke den på en brygge, sier Christoffersen.

Innehaver av Møllepuben i Kristiansand, Harald Johansen kan smykke seg med byens billigste utepils, selv om prisen på 49 kroner halvliteren ikke akkurat er overveldende lav. Han tror ikke puben ville tjent mer på å sette ned prisen ytterligere.

Fikk ikke oppgang

— Vi hadde «happy-priser» med 42 kroner for 0,4 liter øl i to timer på kveldstid i en periode, men vi opplevde ingen nedgang i besøket da vi satt opp prisen. Snarere tvert imot, sier Johansen.

— Jeg tror ikke folk går så mye etter prisen på øl, men heller etter stedet de vil drikke den, sier innehaveren av Møllepuben.