KRISTIANSAND: Det bodde til enhver tid 50 barn på barnehjemmene som nå skal undersøkes, og 25 har gitt sin tillatelse til at deres opphold ved barnehjemmene blir gransket.

Utvalget, som er oppnevnt av konstituert fylkesmann i Vest-Agder, Lars Erik Lyngdal, starter opp sitt arbeid 1.september 2006. Utvalget består av Advokat Anita Jarvoll Hekneby, spesialpsykolog Egil Launes og sosionom Knut Hagen. Anita Jarvoll Hekneby er ansvarlig for å lede utvalget i prosessen fremover.

Samtidig som at granskningsutvalget starter sin jobb, etablerer Kristiansand kommune støttetilbud for de som ønsker hjelp og bistand i forhold til opplevelser de har hatt under sitt barnehjemsopphold. Utvalget skal, på bakgrunn av konkrete henvendelser, granske mulig omsorgssvikt og overgrep overfor personer plassert i barnehjem i Kristiansand i perioden 1954-1979. Det vil også være det oppnevnte utvalget som selv avgjør hvem som bør avgi forklaring.

Barnehjemmene som skal granskes er Trygg barnehjem i Møllevannsveien, Solholmen barnehjem, Furuheim barnehjem i Svarttjønnveien og Kristiansand barnehjem i Torridalsveien.