GRIMSTAD: — Jeg var innkalt til et møte med klubben i går morges klokken ni. Jeg trodde vi skulle diskutere hvordan vi kunne redde klubben og skaffe de siste pengene vi mangler, men i stedet fikk jeg sparken på dagen, sier Jan Aksel Odden.

Ble beroliget

Etter å ha følt seg lurt og ført bak lyset av Amazon Grimstad-styret, tar Odden nå bladet fra munnen. Og han er ikke nådig i sin kritikk av styret som ansatte ham og ga ham så godt som frie tøyler til å skape et topplag på Levermyr.

— Det begynte med at vi hadde et infomøte forrige søndag. Vi fikk beskjed om at vi måtte spare en halv million kroner, men at det på langt nær var snakk om noen krise i klubben. Alle virket positive. Og formannen i klubben beroliget meg personlig for en uke siden med at alt var greit, sier Odden.

Så begynte snøballen å rulle i Amazon-leiren, og treneren fikk et økonomisk tilbud han ikke kunne akseptere.

Holdt hemmelig

— Jeg fikk et muntlig tilbud om å kutte lønnen min med 100.000 på fire måneder. Det går ikke på så kort varsel, for de ville spare pengene nå før 1. juli. Jeg hadde vært med på spareplanen hvis klubben hadde kommet til meg før, men det er jo poenget også. De har jo ikke rådført seg med meg eller noen andre i det hele tatt. Jeg foreslo for styret å gi både meg og spillerne lønn i to måneder eller redusert lønn i tre måneder, slik at vi kunne kjøpt oss tid til å skaffe midler samtidig som vi kunne hatt et lag å stille med. Men de har jo ikke hørt i det hele tatt, sier han.

— Styret i Amazon Grimstad er inkompetent og umodent og de har lurt oss. De har hemmeligholdt hele situasjonen for oss, og det er sinnssykt kynisk. Det er jo helt vanvittig hvordan de har holdt på, sier en opprørt og forbannet eks-trener.

Må på sosialen

Som følge av oppsigelsen, står Odden nå på bar bakke.

— Jeg får ikke dagpenger, så jeg må henvende meg til sosialkontoret for å få hjelp, sier Odden, som hadde 500.000 i årslønn i Amazon.

— Det er jo en personlig tragedie. Og verst går det utover meg. Jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre, sier den sparkede treneren.

I tillegg til å spare sårt tiltrengte penger på Odden, sparket klubben også spillerkvartetten Jessica Wright, Kristina Kiss, Jasmine Schnyder og Tone Gunn Frustøl. Alle spillere som Odden hentet til klubben.

— De fikk kalde føtter og snudde. De ga sterkt reduserte tilbud til Jasmine Schnyder, for de ville ha en keeper. Også Jessica Wright fikk et sterkt redusert tilbud. Tone Gunn fikk et lavt tilbud oppå en veldig alminnelig kontrakt. Men Kristina Kiss sender de bare rett hjem til Canada. Det er helt utrolig. Når disse fire spillerne forsvinner, for det gjør de, står vi uten lag. For til høsten forsvinner fire andre spillere grunnet skolegang og slike ting. Spillergruppen er i opprør nå, avslører Odden.

Ser potensial

Det betyr at Amazon Grimstads dager som toppserieklubb er talte, trolig for godt.

— Jeg håper noen vil bruke penger på klubben slik at vi alle kan få fortsette, men det må et helt annet styre til. I hvert fall noen som kan styre økonomien. Hvis dette styret skal fortsette, kan man heller bruke pengene på kreftsaken. Det er synd at det blir slik, for jeg ser helt klart et potensial i byen og klubben. Men styret har vanskjøtt alt, sier Odden, som får én måneds lønn fra klubben, så er det slutt.