MANDAL: — Politiet har ikke gjort nok, om noe, for å skaffe på det rene hvem som står bak. Da får vi prøve å gjøre noe selv, sier Janne Nathalie Syvertsen og Mette Kerim.

Syvertsen har bladd opp tusen kroner, mens Kerim gir 500 kroner, slik også en venninne av dem gjør. I tillegg er det to andre som vil gi til sammen tusen kroner. Dermed vanker det 3000 kroner på den som kan oppklare drapene.

Denne sommeren har det vært to opprørende drap av katter i Mandal. En av dem var Syvertsens katt som ble skutt med luftgevær og så skadet at den måtte avlives.

I forrige uke ble katten Tassen funnet på Ime. Den var hengt i et tre og med en pil gjennom hodet.

I tillegg har mange historien fra Lindesnes i hodet, der en katt ble forsøkt brent levende. Iherdig behandling hos dyrlegen reddet livet, men den er nå i ferd med å miste begge ørene.

KONSEKVENSER

— Nå er det nok. Vi kan ikke la dyremishandlere slippe unna konsekvensene med slike handlinger som dette, mener Syvertsen og Kerim.

De antar det er barn som står bak og at det da er spesielt viktig at de får vite hva dyrene har gjennomgått av lidelser.

— Foreldrene har et stort ansvar i å forklare at også dyr har sterke følelser, både fysisk og psykisk, og at det ikke er noe man leker med, sier de to.

Syvertsen er fortsatt preget av det som skjedde med hennes katt tidligere i sommer. Hun har fortsatt to katter til, og de blir passet mye bedre på. Slik er det også med andre de kjenner, folk passer bedre på kattene sine.

KRITISKE

De er kritiske til politiets jobb for å finne ut av dette.

— Jeg anmeldte det som skjedde med min katt, men fikk som ventet en lapp i posten tre uker etter om at forholdet var henlagt. Når det nå har skjedd igjen, må politiet gjøre noe aktivt, som å spørre om noen kjenner til dette i nabolaget. Det er altfor lett å tenke at dette bare er en katt, sier Syvertsen.

De oppfordrer også andre til å gi dusør, i håp om at det skal hjelpe på oppklaringen.