BIRKENES: — Jeg er naturlig sterk, det ligger i genene, sier Kristian Holm (58) og ler.

På tross av at han ikke har til vane å trene lillefingeren, eller å spise spinat for å få superkrefter, klarte han likevel å slå den tidligere fingerløft-rekorden som var på 91,5 kilo.

— Den nye verdensrekorden satte jeg med min venstre lillefinger som løftet 95,38 kilo. Noe må jeg jo finne på mens jeg ennå er ung og sprek, forteller lillefingermannen stolt til fvn.no.

Rekorden ble satt hjemme på gården hans i Herefoss 25. mars i år. Holm synes det tok lang tid å få rekorden godkjent.

— Jeg visste jo at rekorden var slått, men jeg ble likevel litt overrasket da jeg fikk sertifikatet i posten, innrømmer Holm.

Lillefingermannen betrygger at sertifikatet skal rammes inn, men han er fortsatt usikker på hvor rekorden skal henge. Nå gjenstår det bare å se om rekorden og navnet hans vil stå i neste utgave av Guiness rekordbok.

— Det er jo ikke sikkert at jeg gjør det. Jeg forstår det som at de vurderer hvert enkelt tilfelle, sier en håpefull Holm.

VALGTE LILLEFINGEREN: Kristian Holm kunne bruke valgfri finger under rekordforsøkene, men brukte venstre lillefinger — selv om han er høyrehendt - da han satte den andre rekorden. Politi Helge Wroldsen kontrollerer.