ARENDAL/KRISTIANSAND: Agderposten skriver tirsdag at en polititjenestemann ved Arendal politistasjon ved flere anledninger skal ha kjøpt doping til eget bruk. Polititjenestemannen skal også ha unnlatt å rapportere om flere dopingbeslag.

Dette har avisen fått bekreftet av flere anonyme personer i dopingmiljøet i Aust-Agder.

Politimester for politiet i Agder, Bjørn Hareide, ser alvorlig på saken.

— Da jeg leste Agderposten i dag morges, tok jeg umiddelbart telefonisk kontakt med sjefen for Spesialenheten for politisaker i Hamar. Jeg ba om at de umiddelbart satte i gang etterforskning, sier Hareide til fvn.no.

Påstandene var imidlertid ukjente for politimesteren.

— Det var helt nytt. Men det var ikke nødvendig å sitte å vente. Vi kan ikke undersøke dette på egenhånd. Det er en opplagt sak for Spesialenheten, fortsetter Hareide, som legger til at han ikke hadde annen dokumentasjon å sende til Spesialenheten enn oppslaget i Agderposten.

Politimesteren ønsker ikke å kommentere detaljene i avisartikkelen.

— Det er ikke riktig å kommentere de sidene av saken som kom frem i avisen. Spesielt fordi det gjelder anonyme kilder, sier Hareide.

- Men kan det forekomme at polititjenestemenn beslaglegger narkotika uten å skrive rapport om det?

— Nei, det skjer ikke, slår Hareide fast.

Videre opplyser politimesteren at han i dag har vært i kontakt med den aktuelle politibetjenten, men at han ikke er suspendert fra stillingen sin. Nå håper Hareide at etterforskningen går kjapt.

— Jeg ba (Spesialenheten for politisaker, red. anm.) spesielt om å få avklart dette raskt. Det er en belastning både for oss og den det gjelder å ha noe sånt hengende over seg, sier Bjørn Hareide.

FAKTA - Spesialenheten for politisaker - Etablert i 2005

— Er et eget organ underlagt Riksadvokaten

— Skal etterforske og påtale saker der det er mistanke om at politifolk kan ha begått lovbrudd i tjenesten

Kilde: www.politiet.no