LINDESNES : — De har produsert omlag 150 liter sprit. Hjemmebrent som var ferdig utblandet til mellom 40 og 60 prosent, sier politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Nils Olaf Holbek, til fvn.no.

Har tilstått

De to 25-åringene har begge tilstått både produksjon og salg av hjemmebrenten. Enkelte av kjøperne skal ha vært barn helt ned i 13-års alderen.

— Det er klart alvorlig når de har solgt illegalt brennevin til barn helt ned i 13-års alderen, sier vaktsjef ved Mandal politistasjon, Erling Olav Egge, til Lindesnes Avis.

Etterforskningen har avdekket at de to spritprodusentene hadde fått solgt unna en god del av hjemmebrenten før politiet slo til.

— Produksjonsutstyret og det som var igjen av hjemmebrenten er allerede destruert, sier Holbek.

Foreldre reagerte

— Det var tips fra årvåkne foreldre, som hadde fått barna til å fortelle hvor de hadde kjøpt hjemmebrenten, som førte oss fram til de to, sier vaktsjef ved Mandal politistasjon, Erling Olav Egge, til Lindesnes avis.

De mistenkte 25-åringene er begge kjenninger av politiet, dermed var det lett å finne ut hvor de oppholdt seg. Begge ble arrestert i hver sin leilighet.

Politiet skal lenge hatt mistanke om at 25-åringene har drevet med ulovlig alhoholproduksjon, og at de senere skal ha solgt det til barn i 13-års alderen.

Begge to er nå løslatt.