MANDAL: — Vi har ikke holdt så veldig mange kontroller her, men det er et klart behov for det, sier distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Rogaland og Agder, Steven Hasseldal, til fvn.no.

Kjører for fort

Onsdag kveld holdt UP en ny fartskontroll ved Kirkeheitunnelen, da fikk åtte sjåfører inndratt lappen sin på grunn av for høy hastighet.

— Det er ingen tvil om at folk kjører alt for fort her, men lyspunktet denne gangen må være at ingen tunge kjøretøy mistet lappen, forteller Hasseldal.

Sist politiet holdt fartskontroll ved Kirkeheitunnelen var torsdag 4.oktober. Da mistet 15 lappen, blant dem flere lastebilsjåfører.

— Den gang var det lenge siden vi hadde hatt en fartskontroll ved denne plassen, men det viste oss tydelig at det var behov for flere. Derfor hadde vi en kontroll igjen i går, sier han.

Han mener det ikke kan være tvil om fartsgrensa på stedet.

— Det er 60-sone hele veien gjennom Mandal, så fartsgrensa burde være kjent for alle som kjører der, forklarer han.

Få kontroller

Han har ikke noen nøyaktig statistikk for hvor mange som har blitt fratatt lappen på denne strekningen, men tror nok at det finnes plasser der UP har tatt flere for å kjøre for fort.

— Tallet på bilister som har mistet lappen på denne strekningen i løpet av et år, er nok ikke så veldig høyt, men det er nok mest på grunn av at vi ikke har hatt så mange kontroller der. I forhold til hvor lite vi har stått der, har vi tatt fryktelig mange, sier UP sjefen.

Tidligere har lokalbefolkningen i Mandal reagert på det de mener er for lav fartsgrense på stedet, og at de mener at det er vanskelig å holde 60 kilometer i timen ned bakken fra Kirkeheitunnelen. Vi har tidligere spurt stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, om dette og da svarte han:

— Det er ikke riktig å gjøre noe med fartsgrensen. Den bør ikke være høyere enn 60 i det krysset.

Grenser for førerkortbeslag:

30 sone: 56 km/t

40-sone: 66 km/t

50-sone: 76 km/t

60-sone: 86 km/t

70-sone: 106 km/t

80-sone: 116 km/t

90-sone: 126 km/t

100-sone: 136 km/t