VENNESLA: — Jeg er den første til å legge meg flat for kritikken fra politi og politikere, sier restaurantinnehaver ved Løa, Thorbjørn Kristensen til fvn.no.

Les også: - Føler oss lurt av Løa

Han har i dag hatt en personlig samtale med lensmann Arne Sundvoll. De er blitt enige om at kommunikasjonen med politiet kunne vært både bedre og tydeligere.

— Sett i ettertid er det sikkert mye som kunne vært gjort annerledes. Har jeg opptrådt kritikkverdig, så tar jeg selvfølgelig kritikken til etterretning, sier han.

Kristensen ønsker nå å legge hele Bandidos-diskusjonen død. Nå vil han se framover: Så langt har restauranten bestillinger for over 2,5 millioner for neste år.

— Vi har fått en lang rekke bestillinger i kjølvannet av hele Bandidos-oppstyret, sier innehaver av restaurant Løa, Thorbjørn Kristensen til fvn.no.

Men ifølge Kristensen er det hard jobbing, og ikke mediaoppstyr som har gitt resultater:

— Vi har jobba så vi har spydd for å få restauranten på beina. I år går vi faktisk i pluss, og så langt ligger vi på to og en halv million i ordreboka for 2008. Vi har blant annet satset flere hundre tusen på kulturtilbud, sier Kristensen.

Følte seg lurt

Bandidos troppet opp på Løa 13. oktober til det som for en stund siden hadde sett ut som et vanlig 35-årslag, ringt inn fra en organisasjon.

Da Kristensen noen dager før fant ut hvem som sto bak, tok han kontakt med politiet i Vennesla, som ikke ønsket Bandidos-fest i bygda.

— Kristensen ringte og sa at bursdagen var avlyst, og at han ikke ville ta inn nye bestillinger lørdag, sier lensmannnen i Vennesla, Arne Sundvoll til fvn.no.

Les også: Festet på Løa likevel

Lensmann Sundvoll følte seg lurt, siden innehaveren opplyste at bursdagsfesten var avlyst og at ingen andre bestillinger ville bli booket inn lørdag.

— Hva har du å si til dette, Kristensen?

— Jeg er lei meg hvis lensmannen føler seg lurt, men vi har forholdt oss til en bestilt bursdagsfest. Vi har aldri sagt ja til Bandidos. Dette satte oss i en lei skvis som serveringssted, sier Løa-sjefen.

— Vi kan ikke nekte folk servering heller, da havner jo vi i klemme. Kristensen peker på at man kan miste lisensen hvis man diskriminerer gjester.

Hvis folk kommer pent antrukket og oppfører seg høflig, er de velkomne på Løa. Kristensen skal hele tiden ha fått forsikringer om at dette var et privat bursdagslag, og ingen mc-fest.

— Jeg har tidligere sagt ettertrykkelig fra om at jeg ikke ville se ett jakkemerke. Der brøt Bandidos dessverre med etiketten ved vår restaurant, sier Løa-innehaveren.

- Som i en begravelse

Selve festen var av det rolige slaget. Så slo da også politiet jernring rundt hele hovedgården lørdag kveld.

Da fvn.no besøkte lokalene på Løa tirsdag var det ikke så mye som en løs flis i låveplankene etter helgens festligheter.

— De satt stille og rolig ved bordene sine, og alt gikk veldig greit, sier serveringspersonalet ved Løa til fvn.no.

Innehaver Kristensen er enig i observasjonen:

— Det var like stille som i en begravelse, faktisk en av de roligste festene vi har hatt, sier han.

- Dårlig for Vennesla

Ordføreren i Vennesla er skuffet over at det ble fest på Løa til tross for forsikringene som var gitt om at festen var avlyst.

— Jeg synes det er beklagelig at dette arrangementet fant sted i Vennesla, sier ordfører Torhild Bransdal i Vennesla.

— Hva er det som er så ille med en mc-fest som Bandidos holdt?

— Jeg ønsker ikke at Vennesla-navnet og kommunen skal forbindes med dette miljøet. Når det er så mye dokumentert kriminalitet som det er i forbindelse med disse mc-gjengene, må vi ikke være blåøyde, sier Bransdal.

Hun sitter selv i styret for stiftelsen Vigeland Hovedgård, som forvalter bygningene der blant annet restaurant Løa leier lokaler.

— Helgas fest og alt oppstyret rundt er ingen god merkevarebygging,verken for Vennesla kommune eller Vigeland Hovedgård, mener ordføreren.