KRISTIANSAND: ­ Vi har en avtale med Høyre om å snakkes sammen idag, men vi har ikke hørt noe ennå. Derimot hører jeg kraftig rykter om at Høyre og Ap nå leter etter stemmer for å få flertall sammen. Hvis det er riktig, som jeg hører, at Høyre til og med snakker med SV og RV, da er dette blitt et sirkus, sier Utsogn.

Han ber nå innstendig Høyre om å søke mot KrF og Frp for å få til et borgerlig styre i en by hvor de borgerlige har sterkt flertall.

— Høyre gjør narr av sine egne velgere hvis partiet fortsetter dette spiller mot venstresiden. Det er forakt for høyres velgere hvis partiledelsen heller snakker med kommunister i Rødt enn oss i Frp, sier Utsogn.

Han går ikke med på at han føler seg på sidelinjen, men sier han selvsagt slåss for å få til et samarbeid med Høyre. Han tror det kan gå mot opprør i Høyre hvis partiet velger ikke bare Ap, men også valgteknisk samarbeid med partier lenger til venstre.

­ Og da blir ikke vi med. Frp kan ikke samarbeide med Ap eller SV. Hvis Høyre kan, får de ta konsekvensen av det. Men jeg maner nå til borgerlig samling, sier Utsogn.