MANDAL: Det var under Skalldyrfestivalen i august at politiet observerte 45-åringen kjøre båt oppover Mandalselva. Mannen hadde lanterner, redningsvest, lav hastighet og dødmannsknapp i orden, men han var ikke edru.

Han forklarte selv til politiet at målet var å flytte båten til Holum, sju kilometer nord for Mandal sentrum. I retten forklarte mannen at han skulle flytte båten slik at den ikke stod så åpent til. Blodprøven viste en promille på 2,17. — Det skjedde ingen uhell, ulykker eller konkrete faresituasjoner under kjøringen. Han kjente han hadde promille, men var etter eget sigende kapabel til å kjøre båt, skriver retten i dommen.

Retten mente at mannens kjappe båt og at han for få år siden ble dømt for fyllekjøring med bil ikke akkurat teller i 45-åringens favør. Konklusjonen ble at mannen slipper bot, men må sone 14 dager i fengsel. Han får i tillegg ikke kjøre båtførerbevispliktig i to år.

— Etter en samlet vurdering finner retten at både allmenn- og individualpreventive hensyngjør seg gjeldende med en slik styrke at det står til fortrengsel for en reaksjon i frihet. Deter særlig lagt vekt på siktedes promillenivå og straffhistorikk, skriver dommerfullmektig Usman Ivar Shakar.