KRISTIANSAND: Søndag ettermiddag ble det klart at 16.30-avgangen og returen Hirtshals-Kristiansand ble innstilt. Det samme skjer nå med morgenseilingen klokken 8.00 og neste retur klokken 12.15, bekrefter linjesjef Odd Grønberg overfor fvn.no. Det er uavklart når Superspeed 1 kommer tilbake i normal drift.

— Beslutningen tok vi sammen med Sjøfartsdirektoratet, Veritas og våre egne spesialister. Det er ikke forsvarlig å la Superspeed seile nå, for det er fortsatt noen usikkerhetsmomenter. Og vi strekker aldri på sikkerheten, sier linjesjef Odd Grønberg i Color Line

Han forklarer at skadene er av høyst teknisk art. Det jobbes døgnkontinuerlig med utbedringer på broa til Superspeed, primært med det elektriske anlegget tilknyttet en styrekonsoll. Skadene oppsto da en bølge knuste en ventil under overfarten Hirtshals-Kristiansand i går.

Må overnatte

Nå arbeider Color Line med å gi et tilbud til passasjerer som venter — noen få hundre i Kristiansand, og 1560 i Hirtshals.

— Vi gir dem hotell. Noen av dem i Danmark har nok booket om til å reise til Larvik i dag, i stedet for Kristiansand, sier Grønberg.

Den strekningen trafikkeres av Superspeed 2, som nå settes inn i ekstratjeneste. Normalt skulle den ligget i ro første del av mandagen.

— Superspeed 2 kjører til Hirtshals i natt. Der plukker den opp passasjerer, og setter kursen mot Kristiansand klokken 8. Ankomsten blir dermed 11.15, sier han.

Det blir med den ene turen for søsterskipet til Superspeed 1 - som deretter vender tilbake til Larvik-ruta.

Vanskelig

Grønberg beklager situasjonen som har oppstått.

— Det er aldri greit når passasjerer ikke har fått den varen de har betalt får. Det kom en situasjon vi ikke var herre over. Nå jobber vi for at kundene skal bli minst mulig skadelidende.Linjesjefen innrømmer det har vært en relativt slitsom dag.

- Hvor mye har Color Line tapt på dette ?

— Vi regner aldri på dét først. Først må vi løse helt andre utfordringer, sier Grønberg.

Han viser til de tekniske problemene med ferja, og et stort antall ventende passasjerer.