KRISTIANSAND: — Karene hadde akkurat satt seg ned for å ta en kaffepause, da flammene slo ut av den østlige veggen igjen, forteller brannmester Thom Thomassen til fvn.no.

Dermed måtte brannmannskapene hive seg rundt og pøse på med omlag ett hundre tusen liter vann til.

Flammene sto ut fra bolighus

— Vi er blitt klissblaute, så nå skal det bli godt å få av de kalde klærne, sier en av de avtroppende brannmennene.

Meldingen om brannen i bolighuset kom inn klokken 15.35. Huset ligger på den andre siden av E 39 i forhold til Xstrata og Esso-stasjonen i Hannevika. Det var kraftig røykutvikling på stedet, og røyken kunne ses fra store deler av Kristiansand i ettermiddagstimene.

Flammene stod ut fra huset. Foto: Vegard Nekstad.

Det dampet fortsatt godt av huset da fvn.no inspiserte branntomta ved 21.30-tiden.

Da ble et klissvått team brannmenn permittert, og et nytt lag satt på oppgaven med etterslokking.

— Vi holder på her nå til vi er helt sikre på at det ikke blusser opp igjen, sier Thomassen.

Politiet på stedet passer på at ingen bilister kjører forbi kranbilen fra brannvesenet mens slokningsarbeidet pågår.

— Både av sikkerhetsmessige grunner, og fordi det er svært glatt på grunn av alt vannet, sier en polititjenestemann.

Startet i første etasje

Brannen, som startet i en leilighet i første etasje i huset, har gjort kål på hele huset. Veggene står fortsatt som et tomt skall, og inne i huset er det kun et par halve skillevegger som står igjen.

Pipene i huset står nakne igjen inne i et forkullet landskap.

— Det er foreløpig for farlig å bevege seg inn der. Nå gjør vi oss helt ferdige, og blir så lenge vi må, forteller brannmesteren.

Ved hjelp av varmesøkende instrumenter kan brannmannskapene finne ut om det gjemmer seg flere ulmebranner i vegger og kjeller. Først i morgen formiddag vil det bli foretatt undersøkelser av teknisk kyndige.

— Det har tatt veldig lang tid å kjøle ned brannstedet, så det er helt umulig å gå inn der foreløpig, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Det er likevel brakt på det rene at brannen oppsto i en leilighet i første etasje. Mannen som bodde der meldte selv fra til politiet om at brannen startet i hans boenhet.

Foto: Amund Hestsveen

LANG NATT: Brannmannskapet som gikk på i 21.00-tiden har mange timer med sikringsarbeid foran seg. FOTO: AMUND HESTSVEEN