KRISTIANSAND: Rundt klokken 18 fredag fikk fvn.no inn flere telefoner fra nysgjerrige personer som hadde observert en lamajakt like ved Meny Albert på Ålefjærveien.

Og ganske riktig, det var en lamajakt. De to lamaene Dalai og Ella som holder til på Justnes gård hadde stukket av fra innhegninga si.

— De har antagelig blitt skremt av et eller annet, så de har rett og slett løpt ned innhegninga, forteller lamaeier Eivind Reinertsen, til fvn.no.

Det kalde været har antagelig gjort stolpene i innhegninga litt sprøere, sånn at det var enklere for lamaene å løpe ned gjerdet.

Sammen med kona Tove stakk Eivind ut for å finne de to lamaene, og da fvn.no traff på de fire var jakten over. Ekteparet hadde igjen kontroll over lamaene sine, takket være en snarrådig bilist.

— Lamaene var på vei ned mot E18, men heldigvis så var det en snartenkt mann som hoppet ut av bilen og fikk fatt i dem, forteller en lettet Eivind.

Ekteparet Reinertsen kan fortelle at det er første gang lamaene har stukket av. Og de hadde sannelig rukket å komme et stykke også, nesten en halv mil.

— Og nå må vi gå hjem med dem. Det blir en fin fredagstur, sier Tove.

Både Dalai og Ella så ut å være i godt slag etter den lite planlagte fredagsutflukten. Og det var nok ekstra godt for eierne å finne lamaene sine uskadde med tanke på at Ella er gravid.