BYKLE: – Det blir starten på noen spesielle dager. I tillegg til konkurransene i parkanlegget nå i helgen, jobber vi med å lage et monsterhopp oppe i fjellet. Det skal brukes til et show på mandag. Det blir spektakulært, påstår daglig leder ved skisenteret, Johan Olav Brakestad (42).

Fritjof Fredrikson, en kjent jibber innen miljøet, tar med seg flere av sine venner for å sikre et heftigst mulig show for publikum.

– Det betyr mye for oss at kjente personer fra dette miljøet velger Hovden. Et pluss i margen for arbeidet vi har lagt ned for å få et bra parkanlegg, mener Brakestad.

Denne uken har ungdommer i det lokale parkmiljøet på Hovden jobbet hardt for å få bygget hoppet som blir fem meter høyt, og med 25 meters lengde fra hoppet til der unnarennet starter.

– Jibbing foregår på ski, og det er det som blir hovedfokus til helga. I tillegg til gjestene vi har invitert, blir det mulig for alle å kvalifisere seg til konkurransen og prøve seg mot landets beste, sier Brakestad.

– Men det er nok en fordel at du mangler litt oppi her, sier jibber Jostein Robstad (22), mens han peker på hodet og ler.