KRISTIANSAND: — Ja, det har vært helt enormt. Vi bestiller mer og mer varer nå mot slutten av februar, og det er helt unormalt, sier eier av G-sport Vennesla, Sven Olav Stiansen.

Sportsbutikken har en omsetningsøkning på nærmere 60 prosent i forhold til samme tid i fjor. Bare på ski så er tallet over 70 prosent.

— Det har vært mye mer jobb å få tak i varer nå enn tidligere. Men når man kjenner til de rette kanalene så har vi faktisk klart å få tak i ski der det er mulig. Vi fikk inn ny ladning i dag, sier Stiansen som ikke klager over vinteren så langt.

— Nei, det er goslig det, som vi sier her oppe. Men jeg er litt bekymret nå før vinterferien, for det tømmes ganske radikalt, forteller den blide venndølen.

Historisk skisalg

Også Aage Johanson Sport merker den økende interesse for ski lengst sør i landet.

— Vi er veldig fornøyde. Det er litt tidlig å få statistikk, men jeg tror nok det historisk sett er den beste vinteren for oss. I alle fall så lenge jeg har drevet butikken, sier Harald Kimestad som tok over Aage Johanson Sport i 1997. Han forteller at de har hatt problemer med å få tak i enkelte skostørrelser og skilengder.

— Nå har leverandørene begynt å ta inn neste års modeller til Norge som vi selger, sier mannen som egentlig ikke har tid til å snakke med fvn.no. Han har nemlig fulle hender med skimontering på verkstedet i Henrik Wergelands gate.

Dun er ”hot”

Frosne sørlendinger har tydeligvis også lært å kle seg etter forholdene.

— Januar har vært en veldig god måned. Kulden og snøen har påvirket salget, sier Christina Omland, salgssjef ved Stormberg AS.

Fabrikkutsalget i Sørlandsparken har hatt en økning på 23 prosent sammenlignet med januar i fjor.

— Det går veldig mye varme klær. Ullundertøy, fleece, vatterte jakker og spesielt dunjakker, sier Omland.

Super-G noen hundre meter unna har ikke noen tall å komme med enda, men merker stor interesse, spesielt for ett plagg.

— Vi selger veldig mye dun. Det har vært slageren. Vi har problemer med å få tak i nok. Hadde vi hatt millioner…, sier butikksjef Terje Johansen, og lar setningen henge i luften.

Tomt for snøfresere

Butikker som selger snørydderedskaper i Kristiansand ser derimot ut til å ha varer i hus. Hos Jernia Torjusen i kvadraturen har salget økt med nærmere 200 prosent på enkelte snøskuffer. Men ingenting er utsolgt. Det er det heller ikke på samme butikk i Sørlandsparken.

Men de som er ute etter snøfresere, kan få det verre. For Stiga som blant annet leverer til Jernia er helt tomme.

— Vi har ingenting igjen av totrinns snøfresere. Enkelte modeller gikk vi tomme for før jul, sier Geir Prøven på kundeservice ved GGP Norway.