KRISTIANSAND: Samtlige trailere og lastebiler som i dag la i vei mot vest på E 39, ble sjekket av Statens vegvesen. Ved 15.30-tiden hadde rundt 20 av kjøretøyene blitt holdt igjen. Noen av dem fikk lov til å kjøre videre etter å ha lagt på kjettinger. Resten returnerte eller måtte stå igjen på Rige.

Fire av disse hadde så elendige dekk at de ble anmeldt til politiet. De kan vente seg bøter på over 10.000 kroner. Tidligere er det blitt gitt 16.000 kroner i bot for å ha kjørt med sommerdekk.

— Det som går igjen er at de har sommerdekk og at de mangler kjettinger. Det gjelder stort sett biler fra Øst-Europa, men også norske, sier Pål Vangsnes, inspektør i tungbilavdelingen i Statens vegvesen.

I dag har han sjekket tunge kjøretøy på trafikkstasjonen på Rige. I ettermiddag startet også en lignende sjekk av tunge kjøretøy som kom med Superspeed.

— Det er spesielt på hengerne de bruker sommerdekk. På biler fra Øst-Europa er det nesten ingen som har tilhenger med vinterdekk, sier Vangsnes.

Mens Fædrelandsvennen er på Rige, blir en polsk trailer vinket inn. Også denne gar sommedekk og Sjåfør Mirek Wierzbowski blir tatt med inn på Statens vegvesen sitt kontor. Han blir anmeldt til politiet og får ikke kjøre videre før han har snakket med politiet.

Den polske sjåføren har med kjettinger, men har ikke lagt dem på. Han er nødt til å legge dem på bakken for å få parkert.

Kjøretøy som har sommerdekk og ikke kjettinger, må bli stående på Rige til veiene er bare.