FROLAND : – Vi hørte et smell. Så var vi nede med brannslukkerne, sa en av naboene, som bor på Espedal like ved ulykkesstedet på fylkesvei 151. Les også : To omkom i trafikkulykke

Mannen, som ønsker å være anonym, forteller at flammene sto opp fra ulykkesbilen etter det voldsomme sammenstøtet. Møtet med fjellveggen hadde delt kjøretøyet i to.

– Jeg og kona tok de brannslukkerne vi hadde, broren min og kona hans tok sine, sier naboen.

De fire klarte til en viss grad å døyve flammene med de små pulverapparatene. Men ikke slukke dem helt. Det så ut til å brenne i bensinen på tanken, forteller mannen.

Etter hvert kom andre bilister til for å bistå dem, inntil omfattende redningsmannskaper tok over arbeidet.

Omkom

To menn ble i minuttene som fulgte bekreftet omkommet av politiet.

– Forferdelig. Så enkelt er det, sier frolendingen som bisto med slukking på ulykkesstedet.

En tredje mann fra bilen ble fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal.

– Tragisk

Sigmund Pedersen, ordfører i Froland

– Dette er dramatisk og tragisk for et lite bygdesamfunn, sier ordfører Sigmund Pedersen i Froland om hendelsen.Ordføreren forteller at det kommunale kriseteamet søndag ettermiddag ble satt i beredskap, også for naboene som forgjeves prøvde å slukke brannen i den brennende bilen.

Pedersen beskriver veien på stedet som «grei», men litt svingete.

– Det ser ut som farten er hovedårsaken til ulykken. Vi må være glad ikke andre ble truffet, sier han, og viser til det politiet har sagt.

Mange ulykker

Ulykken på Espeland er den syvende dødsulykken i Froland siden 2000. – Det er ingen god statistikk. Men jeg tror langt på vei det er tilfeldig. I en del av tilfellene har fart vært årsaken. Det forekommer en del råkjøring i Froland, sier ordføreren til Fædrelandsvennen.

Se oversikt: Trafikkdøden på Sørlandet

– Dette har gjort inntrykk. Mange sitter sørgende tilbake. Nå trenger vi at folk bryr seg. Støtten fra familie og venner er viktigere enn det vi i kriseteamet gjør, sier sogneprest Ravn Karsrud i Froland.