KRISTIANSAND: Kontrakten er inngått mellom ingen ringere enn lillebror og eks-politiker Steinar Kristiansen og nyvalgt varaordfører for KrF i Kristiansand, storebror Jørgen Kristiansen.

— Mamma, altså Rigmor, fant den på loftet. Jeg måtte bare legge ut bildet av den på facebook. Vi er kjempegode venner jeg og bror min. Det var gøy å bli minnet om dette, sier Steinar til fvn.no.

Det er vi som ringer ham, etter at vi falt helt for den søte historien. Det gjør kanskje du også?

Kanskje vekker det minner om din barndom? I debattfeltet under kan du legge inn ditt minne, eller send en mail og tips oss på 03811@fvn.no om en god historie fra din barndom.

Små gleder, kanskje, men gleder har egenskapen at de blir større dess mer de deles.

Kontrakten til Kristiansen-brødrene begynner alvorlig: ”Lover du å ikke slå meg (Steinar) i hodet?”, før den fortsetter: ”Så sant ikke S.K. har begynt krangelen lover jeg og ikke slå S.K. i hodet. Tror jeg.” Siste del er undeskrevet av Jørgen Kristiansen.

Så har tydeligvis varaordføreren prøvd seg på visse unntak – uten å lykkes. For én setning er overstrøket: ”av og til for moro skyld”.

— Har du den? Hahahahaha, ler varaordføreren når vi ringer.

— Så gøy. Vi skiller jo fem år, derfor har vi alltid vært gode venner. Jeg husker godt dette. Nydelig. Steinar var lei av at jeg ertet ham med slag i hodet. Derfor kom han med kontrakten. Han var åtte, jeg 13, tror jeg. Mamma har tydeligvis ryddet på loftet. Det er jo rørende at hun passer på slike papirer, sier Jørgen Kristiansen.

Han er enig i at barndomsminner kan være søte og flotte og verd å dele med andre.

— Bruk for all del dette til å få flere med på å mimre. Dette kan bli gøy hvis mange bidrar. Varme historier engasjerer alltid, sier han.

Jørgen husker for øvrig at han svarte sin lillebror med en ny kontrakt.

Den gikk ut på at Steinar måtte love å ikke starte krangler. De ble senere enige om at den som startet en krangel, skyldte motparten en krone.

— Altså, jeg var tidlig ute med forhandlingsteknikk, sier Jørgen.

— Steinar husker også pengekontrakten, og har følgende kommentar: - Du kan vel si at varaordføreren skylder meg en ganske brukbar mengde med kronestykker. . .

Har du et godt minne, en god historie fra barndommen, del den med leserne her på debattfeltet, eller send tips til 03811@fvn.no