ARENDAL: — Vi hadde håper på en enstemmig innstilling, men var vel forberedt på at det ble vanskelig, sier Arne Austenå, leder av nominasjonskomiteen. - Det er noen som ønsker en utskifting på toppen av listen, jeg kan ikke bortforklare det.

Ingebgjørg Godskesen har sittet på Stortinget i fire år og sitter i dag i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, blant annet sammen med Freddy de Ruiter (Ap). Hun var svært aktiv mot en sammenslåing av Aust- og Vest-Agder, og har ment at de fire kommunene som ønsker å bytte fylke ikke skal få lov til det. Det siste har hun moderert, Frp ønsker som kjent å lytte til lokale folkeavstemninger.

Jan Erik Buarøy.

Jan Erik Buarøy er formann av Aust-Agder FpU og sitter i kommunestyret i Grimstad. Han er 28 år og studerer markedsføring på heltid på BI i Kristiansand. At han nå innstilles på delt førsteplass og kan havne på Stortinget fra høsten 2013 kom som en overraskelse.— I utgangspunktet har jeg planer om å studere til sommeren 2014, men blir jeg nominert på topp må jeg ta dette opp til vurdering, sier Buarøy. - Det er selvfølgelig kjempehyggelig å bli vist tillit, jeg kan ikke si noe annet, at noen tror på meg og mener at jeg har gjort en fornuftig jobb.

Innen 1. november skal Frps 13 lokallag i Aust-Agder, ungdomspartiet, fylkestingsgruppen og fylkesstyret ha nominasjonsmøter, der det nå blir en tøff kamp mellom Godskesen og Buarøy. Den endelig avgjørelsen kommer på årsmøtet 15. desember.