LINDESNES: — Dette handler om hva en tenker er viktige oppgaver i samfunnet. Jeg mener vi har mange oppgaver å løse nå som er langt viktigere enn to uker ekstra pappapermisjon, sier Janne Fardal Kristoffersen.

Hun har jobbet med likestilling i Lindesnes kommune i mange år, og sitter fortsatt i et regionalt råd som skal bedre likestillingen i området. Likevel engasjerer hun seg sterkt i debatten som pågår om pappapermisjonen.

— Jeg synes det er kjempeflott med pappaer som bruker tid med barna sine. Men jeg tror foreldre er opptatt av barnas sikkerhet. Når en ser hvordan politiet sliter og hvilke ressurser de har, er jeg ikke tvil om at det ville vært viktigere å bruke penger på enn å øke permisjonen. Vi har jo allerede svært gode permisjonsordninger i dag, sier Fardal Kristoffersen.

I tillegg til politi peker hun på beredskapen i landet, sykehuskøer, eldreomsorg og videreutdanning til lærere som områder der hun heller ville brukt penger.

— Jeg mener heller ikke det er statens oppgave å styre familielivet til folk. Familiene burde selv bestemme hvor mye av permisjonen mor skal ha og hvor mye far skal ha. Det er vanskelig for staten å lage ordninger som passer for alle, mener Fardal Kristoffersen.

Hun er med spenning fram mot mandagen og fremleggelsen av hele statsbudsjettet.

— Jeg skal ikke dømme regjeringen før jeg har sett hele budsjettet. Men hvis de finner 650 millioner kroner til to ekstra pappaperm-uker, er jeg spent på hva de har funnet til sikkerhet og beredskap i landet, sier hun.