MANDAL: – Det er verdt å understreke at dette kun er et forslag fra de ulike kommunalsjefene og ikke kommer fra meg, sier rådmann Knut Sæther.

Hans forslag til budsjett vil uansett ikke komme før i november.

KUTTLISTE: Rådmann Knut Sæther før møtet med de tillitsvalgte i Mandal kommune onsdag formiddag. Her fikk de presentert kuttlisten fra kommunalsjefene. Foto: Jarle R. Martinsen

Hva kuttlisten inneholder, holdes tett til brystet internt i kommunen. De vil ikke ha en repetisjon fra i forrige uke der Fædrelandsvennen var først med å fortelle at kommunens økonomi er i fullstendig krise. 40 millioner kroner må kuttes neste år. De påfølgende to årene skal det kuttes ytterligere 100 millioner kroner til sammen, vel og merke om ikke eiendomsskatt innføres.

Opp til 80 stillinger står i fare for å bli fjernet.

Millionkutt

Blant annet er omsorgsetaten og oppvekstetaten pålagt å finne kutt for til sammen 32 millioner kroner neste år. Mandag fikk rådmannen presentert hva kommunalsjefene for disse sektorene foreslår av tiltak.

Onsdag formiddag var turen kommet til de tillitsvalgte som fikk vite hva de har foreslått. Torsdag skal det være to ulike allmannsmøter med de ansatte som får se denne listen. Torsdag ettermiddag er det bystyrets tur til å få se mulige kuttiltak.

– Først da vil dette bli offentlig, sier Sæther.

Politiske signaler

Bystyremøtet vil for det meste bli et budsjettseminar. – Jeg ønsker så raskt som mulig få politiske signaler for hvilken vei vi skal gå økonomisk, sier Sæther som ikke tror han vil få det allerede torsdag.

Det store spenningsmomentet vil være om bystyret vil gå for eiendomsskatt fra neste år, som i så fall vil gi kommunen en ekstrainntekt på 25-30 millioner kroner.