I FARTA: Kristian Hagestad i farta på den nye rampa. Foto: Roar Greipsland
TESTER: Ungdommene har allerede tatt i bruk skateparken. Her tester Andreas Tisland det nye anlegget. Foto: Roar Greipsland
ÅPNES: I morgen skal den nye skateparken på Laudal offisielt åpnes. Allerede før åpningen sysles det om planer for utvidelse av ungdommens skatepark. Foto: Roar Greipsland
STÅR KLAR: Håvard Gill (fra v.), Pål Sveinall, Endre Bergum Sveinall, Andreas Tisland og Aleksander Velle venter på tur etter Kristian Hagestad som tar fart ned rampa. Foto: Roar Greipsland

Se video og flere bilder over!

MARNARDAL: I morgen åpner den nye skateparken på Laudal.

Stort ønske

— Et rent mammaprosjekt, smiler Ruth-Elin Sveinall og Bente Hagestad. De to mødrene har sammen med flere andre mødre samlet inn 310.000 kroner for at barna deres skal få skate. Nå har en flunkende ny skatepark kommet på plass, etter at guttene deres kom med sterke ønsker om skatepark for et års tid siden.

— Tidligere kjørte vi dem til Kristiansand for å skate. Vi fant ut viktigheten av å beholde ungdommene lengre i bygda, og derfor brettet vi opp ermene, smiler Ruth-Elin Sveinall.

Håper på tippemidler

Anlegget er bygd i betong, og dermed åpner muligheten seg for å søke om tippemidler og i beste fall på refundert halvparten av utgiftene på 290.000 kroner. Vi har 20.000 kroner igjen, men får vi refundert penger bygger vi kanskje skateparken større, lyssetter den eller lager overbygg. Selv om begynnelsen er god, satser vi på å få en enda større og bedrepark. Ekstra gøy er det at vi har fått skatepark før Mandal, smiler mødrene. Hele næringslivet i Marnardal, Los-fondet og en rekke private har bidratt med penger til prosjektet.

Takker mødrene

— Dette er kjempebra. Denne parken kommer vi til å bruke flittig, fastslår Kristian Hagestad (14) og Endre Bergum Sveinall (13) De har skatet i flere år, på hjemmebygde ramper og i skolegården.

— Her er det noe helt annet, og denne skateparken er ordentlig og solid. Takket være mødrene våre har vi fått den, sier guttene. Skatemiljøet i Marnardal teller rundt 25 gutter, og foreløpig har jentene vært fraværende.

I morgen blir det snorklipping, stor skatekake og selvsagt masse skating.