Kristiansand: – Det kommer til å bli tungt, sa Gøran Nielsen (17) før avreise onsdag. Sammen med makker Tommy Thomassen (17) skal han sykle Kristiansand-Vrådal — på ett hjul.

Fem om dagen

Flekkerøy-guttene regner med å bruke tre-fire dager på den 18 mil lange turen. Målet er å tilbakelegge fem mil om dagen. Begge har ligget i hardtrening i forkant av turen.

– Vi er i ganske god form, bedyrer Tommy, som sammen med Gøran er elever ved TAF (Tekniske og Almenne Fag), der skole kombineres med lærlingplass. Kameratene har trent på enhjuling i rundt tre år.

På ryggen har de en oppakning på 10 kg, og overnatting skal skje under åpen himmel. Her er det verken følgebil eller støtteapparat.

Det var sykkelløpet Kristiansand-Hovden som var inspirasjonskilde.

– Kunne de sykle på to hjul til Hovden, så kan vi sykle til Vrådal på ett, smiler Gøran. Grunnen til at Vrådal ble valgt er siden familien Nielsens har sin ferieleilighet der.

Innsamlinsaksjon på Facebook

På Facebook har enhjulssyklistene satt i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for gatebarn i Bolivia. Det mulig å støtte prosjektet med kr. 10,- per mil.

Allerede før avreise hadde 360 personer meldt sin interesse, noe som tilsvarer 60.000 kroner til gatebarnprosjektet Alalay som drives av Strømmestiftelsen.

– Vi tok kontakt med Strømmestiftelsen, som sendte oss en liste med prosjekter som kunne være av interesse for oss, forteller Gøran. Han synes det er fint å kunne støtte et prosjekt som skal hjelpe barn på gata til et verdig liv. Og han får støtte av en stolt mamma, Marina F. Nielsen:

– Jeg synes det er utrolig gøy at de finner på en slik ting. Men det er utrolig tungt, de må tråkke hele tiden. Jeg er veldig stolt av at de har gjort dette til en veldedig sak, og at de velger et prosjekt som få har hørt om. Det viser at de har omsorg for andre.

Har tro på at de skal greie det

De har god tro på at de skal komme seg til Vrådal på ett hjul.

– Jeg tror det, hvis vi ikke får noen skade, sier Tommy før de setter seg på sykkelsetet og forvinner inn i Flekkerøytunnellen.