KRISTIANSAND: Arbeiderpartiet gjør det ikke bare bra på Fædrelandsvennens partibarometeret som ble presentert i forrige uke. Nå spår odds fra spillportalen Betsson at det blir Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet som kommer til å inneha ordførerkjedet i neste bystyreperiode.

— Det så lenge åpent ut hvem som skulle bli ordfører i Kristiansand, men nå har vi landet på at Kristiansands neste ordfører heter Mette Gundersen. Ap har styrket seg etter 22. juli og har også bedre muligheter til å få KrF til å skifte side her enn i andre byer, sier oddssetter i Betsson Norge, Terje Jahn, i en pressemelding.

Spillportalen overser dermed det klare signalet fra KrF om at de vil samarbeide med Høyre for å skaffe et bredt borgelig samarbeid etter valget, noe som kan føre til at Arbeiderpartiet får mange stemmer, men blir sittende uten innflytelse i bystyret.

Høyres Arvid Grundekjøn følger som nummer to på listen med litt høyere odds, mens KrFs Jørgen Kristiansen spås å være den tredje mest sannsynlige ordføreren. Mest utteling blir det dersom det er Vidar Kleppe som kommer i besittelse av ordførerkjedet. Beregningene der viser at man får hele 500 ganger innsatsen tilbake i odds. Det betyr at man med 100 kroner i innsats kan kassere inn hele 50.000 kroner om det som heller er lite sannsynlig skulle skje.

Ordførerfavoritt Gundersen har odds på 2,00. Skulle Høyres Arvid Grundekjøn likevel kapre ordførervervet i Kristiansand får oddsspillerne 2,45 ganger innsatsen tilbake i odds. Han blir fulgt av KrFs Jørgen Kristiansen, som gir en odds på 3,25. FrPs ordførerkandidat Tor Sigbjørn Utsogn følger langt bak med hele 17,00 i odds.

Her er ordføreroddsene for Kristiansand, to dager før valget:

Høyre: Arvid Grundekjøn 2.45

KRF: Jørgen Kristiansen 3.25

AP: Mette Gundersen 2.00

FRP: Tor Sigbjørn Utsogn 17.00

Venstre: Dag Vige 100.00

SV: Harald Hageland 100.00

Demokratene: Vidar Kleppe 500.00

Pensjonistpartiet: Odd Salvesen 500.00

SP: Julie Nilsen 500.00