SONGDALEN: — Alt skjedde så fort, og jeg rakk bare å se at trebjelken kom farende mot frontruten i stor fart. Heldigvis traff den panseret før den smalt inn i frontruten, slik at verken framsetepassasjeren eller jeg selv kom fysisk til skade. Det var likevel en skremmende opplevelse, sier Ruth Anne Andreassen.

Bilen til lyngdalskvinnen, en Opel Zafira, fikk hard medfart. Frontruten ble knust, panseret flere bulker og den ene siden tydelige merker etter at bilen havnet inn i autovernet. Det var ved 16-tiden fredag at Ruth Anne Andreassen kom kjørende i retning mot Kristiansand, da bjelken falt av fra en møtende bil. Hun rakk ikke å se tydelig hva som skjedde, men mener det kan ha vært en mindre hvit lastebil eller større pickup som mistet lasten.

— Jeg vet ikke om det finnes noen som er så ærlige at de vil innrømme at det var de som ikke hadde sikret lasten godt nok, men andre bilister må utvilsomt ha sett hva som skjedde. For meg er det kjedelig å måtte bruke egen kasko og tape bonus på en skade som jeg strengt tatt ikke har skyld i selv, sier Ruth Anne Andreassen.

Kvinnen var fredag på vei til Kristiansand for å hente datteren. Passasjeren var kameraten til datteren.

— Det viktigste er jo at ingen kom til skade. En bil er tross alt mulig å erstatte og få reparert, sier Ruth Anne Andreassen.