KRISTIANSAND : Sarita Sejhpal kom til Norge som femåring, og har bygd seg opp et lite imperium på indisk mat. Hun eier Mother India i Kristiansand, Flavours of India i Arendal, samt et større cateringbyrå, og har 40 ansatte.

— Jeg ble helt vill da journalisten fra India Express, Indias neststørste avis, ringte og ville lage reportasje om meg. Og det er ikke hvilken som helst sak. Det er snakk om en større greie i helgemagasinet til avisen, forteller Sarita, som vokste opp i Torridal.

Antall lesere er ukjent, men det skal være på flere millioner, litt større enn Fædrelandsvennen som leses av drøyt 100.000. — Jeg er stolt av to grunner. Først fordi at indere hjemme i India synes jeg har fått til noe som er verd å fokusere. Men enda mer at jeg får lov å representere Kristiansand og formidle byen til så mange, så langt borte.

Den kvinnelige journalisten fikk kunnskap om Sarita via sin mann som jobber i shipping i Grimstad. Da hun i Fædrelandsvennen oppdaget en artikkel om at Sarita Sejhpal holdt 17. maitale i sari foran statuen av Camilla Collett, ble hun imponert.

— Hun fortalte at Indian Express har hatt mange reportasjer om indere som gjør det bra i USA, England og mange land – men de har aldri reist til Norge for å fortelle om en inders liv der. Er det ikke gøy, sier Sarita.

— Sprekt rett og slett, ler hun, og legger til:

— Gøy for dere i Fædrelandsvennen også. For journalisten har bestemt seg for å bruke flere av bildene dere har tatt, særlig det i sari 17. mai mens jeg taler på nasjonaldagen.