Mandal: Kristiansand tingrett har dømt alle de fem for mishandlingen. I retten erkjente alle straffskyld. De tre guttene som er domfelt er i alderen 17 til 18 år, mens de to domfelte jentene er 17 og 15 år. Den yngste jenta er fra Søgne. De øvrige fra Mandal.

Ifølge dommen hadde det vært en konfrontasjon mellom den ene av guttene som er domfelt og en navngitt gutt fra Mandal noen dager før voldsepisoden. Da hadde det oppstått rykter om at den fornærmede i saken skulle ha beskyldt den ene av de domfelte for å ha voldtatt en jente.

De to domfelte jentene ringte fornærmede og de avtalte å treffes for å snakke om voldtektssnakket. To av guttene holdt seg i bakgrunnen, men kom etter hvert fram til stedet. Etter hvert kom også en annen gutt.

Som et ledd i avstraffelsen ble den fornærmede utsatt for gjentatte slag med knyttet hånd mot ansiktet og hodet, magen og kroppen for øvrig. Alle de tiltalte slo, Fornærmede ble også dyttet over endte, og sparket. En av de tiltalte hoppet på fornærmede mens han lå på bakken. Han ble også brent på armen med en sigarett.

Et par uker før rettssaken oppsøkte to gjerningsmennene fornærmede og ba om unnskyldning.

Retten har betegnet det hele som en legemskrenkelse under særdeles skjerpende omstendigheter. «Volden var omfattende og foregitt over så lang tid at den har karakter av mishandling. Handlingen var planlagt, ble begått av flere i fellesskap og representerte en rå overmakt i forhold til fornærmede, som i denne situasjonen var helt forsvarsløs», heter det i dommen.

Den fornærmede mandalitten ble påført flere skader. Han fikk blåmerker, blødde neseblod, ble svimmel og måtte sys for et kutt under øyet.

Den yngste jenta er dømt til betinget fengsel i 90 dager med to års prøvetid. De fire andre er dømt til samfunnsstraff fra varierende fra 75 til 100 dager.