KRISTIANSAND: Den siktede 20 år gamle eleven ved en videregående skole i Kristiansandsområdet, fastholder at han overhode ikke har noe med voldtektsforsøket å gjøre.

Etter fengslingen første gang 31. oktober anket den siktede til lagmannsretten, som oppretthold fengslingen. Da den siktede møtte i Kristiansand tingrett fredag morgen fastholdt han at han er helt uskyldig.

Retten mener fortsatt at 20-åringen fortsatt med skjellig grunn kan mistenkes for det han er siktet for. — Det er ikke tilkommet saken opplysninger som tilsier en annen vurdering av spørsmålet i dag, skriver retten med henvisning til vurderingene som ble lagt til grunn ved førstegangsfengslingen.

Flere opplysninger

Det er fra retten bemerket at fengslingsgrunnlaget bør prøves igjen om to uker fordi det innen den tid vil komme fram flere opplysninger knyttet til saken og som kan ha betydning. Etter det Fædrelandsvennen forstår gjelder det dna-analyser og ytterligere vitneavhør.

Etterlyser vitne

I en pressemelding fra poltiet heter det:

forbindelse med etterforskningen av voldtektssaken fra Russetreffet på Odderøya i Kristiansand den 27.10.2012 etterlyser politiet et spesifikt vitne. Dette vitnet var i kontakt med fornærmede inne på arrangementet, i det fornærmede var i ferd med å forlate dansegulvet, og var på vei til uteområdet. På dette tidspunktet var fornærmede sammen med gjerningspersonen. Vitnet stanset fornærmede og snakket med henne. Samtalen gikk på at vitnet husket fornærmede igjen fra en danskebåt-tur. Vitnet kjente også fornavnet til fornærmede. Dette vitnet kan sitte med viktig informasjon og Politiet i Agder ber vitnet om å ta kontakt med dem snarest på telefon 02800.