KVINESDAL: Søndag 20. mai i år kjørte en 36 år gammel mann flere ganger inn i inngangsdøra til Kvinesdal lensmannskontor. Blodprøver av mannen viste at han hadde en promille på 2.06 den aktuelle natten.

Smalt inn i døra

Under rettsaken mot mannen forklarte to vitner at de hadde sett mannen kjøre en hvit WV Caddy gjennom Kvinesdal sentrum. Begge så at bilen kjørte inn i inngangsdøra til lensmannskontoret. Etter å ha kjørt inn i døra en gang skal han så ha rygget og kjørt inn i døra igjen. Dette skal ha gjentatt seg flere ganger.

Døren til lensmannskontoret skal som følge av dette ha blitt slått skeiv og en dørplate ble også slått ut.

Vitnene varslet politiet om forholdet, men da hadde mannen allerede kjørt videre.

Litt senere samme kveld observerte en bilist den samme bilen på sørsiden av Faret bro. 36-åringen skal da ha kommet kjørende mot bilisten i stor fart, i feil kjøreretning. Bilisten klarte å stanse i tide og unngikk dermed en kollisjon med 36-åringen.

Beruset

Politiet sendte ut to patruljebiler. På Åsemoen ble politiet, ved lensmann Odd Magne Olsen, etter hvert klar over en hvit Caddy som sto parkert utenfor et bolighus. De hørte høy musikk fra huset, og bestemte seg for å undersøke saken nærmere.

I retten forklarte lensmannen at 36-åringen da kom ut av huset, og at han åpenbart var beruset. Lensmannen spurte så om mannen om det var han som hadde kjørt inn i døra til lensmannskontoret, noe mannen i følge lensmannen skal ha bekreftet å ha gjort.

Blodprøver tatt av mannen kort tid etterpå viste en promille på 2.06. ## Cannabisplanter

I forbindelse med at mannen ble pågrepet for promillekjøring ble det foretatt en ransakning av 36-åringens bolig. Her fant politiet 31 cannabisplanter i stuen. Blodprøver av mannen viste også at han var påvirket av hasj under kjøringen.

I tillegg til promillekjøringen og besittelsen av cannabis, var mannen tiltalt for promillekjøring også tirsdag 13. desember 2011. I retten erkjente 36-åringen straffskyld. Han ble av Lister Tingrett dømt til fengsel i seksti dager. Han må også betale en bot på 5000 kroner.