VALLE: Klokken 04.49 mottok politiet meldingen om den 23 år gamle mannen. 23-åringen meldte selv fra om uhellet han hadde vært utsatt for.

— Dette skjedde ved Myklevann i Valle. Det var en litt kritisk situasjon. Det er en som har vært veldig heldig. Han hadde ramlet utfor en skrent, og ble sittende dønn fast, forteller Bjarne Bakken, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

23-åringen satt altså dønn fast i snøfonnen uten mulighet til å komme seg noen vei. Til alt hell hadde 23-åringen med seg en mobiltelefon som gjorde at han fikk meldt fra om uhellet.

— Det ble organisert en redningsaksjon. Det ble rekvirert et helikopter også, men det var ikke flyvær. Heldigvis hadde han god kapasitet på mobiltelefonen sin, for han ble sittende en god stund før vi fant ha,. Da våre folk kom frem så var det mulig for ham å forklare og lyse med et lys på mobiltelefonen. Det gjorde at vi fant ham, sier Bakken.

23-åringen ble funnet i relativt god behold, men han var nokså nedkjølt. Bakken anslår at det gikk rundt halvannen time fra meldingen kom, til 23-åringen ble funnet. 23-åringen ble kjørt til legekontroll i Valle.

— Hvor avgjørende for at dette gikk bra var det at han hadde mobiltelefon?

— Det var vel egentlig rimelig avgjørende. Det var nok det, slår Bakken fast.